Belbin

Belbin is een methodiek die inzicht geeft in teamrollen en het functioneren van individuen in een bepaalde teamsamenstelling. Met de Belbin training helpen wij uw team beter te functioneren. Belbin wordt door ons met name gebruikt voor:

disc-training

Teamontwikkeling

disc-training

Teamcoaching

disc-training

Leiderschaps- trainingen

disc-training

Werving & Selectie

disc-training

Feedback geven en ontvangen

disc-training

Teamontwikkeling

Meredith Belbin introduceerde zijn teamrollen voor teamontwikkeling al in 1981 en deze zijn inmiddels een begrip in de wereld als het om teamrollen gaat. De teamrollen kunnen elkaar aanvullen en versterken, maar helpen ook om op een goede manier met aandachtspunten om te gaan.

BELBIN 360 FEEDBACK VOOR TEAMONTWIKKELING

De Belbin training 360 feedback helpt in de teamontwikkeling op verschillende manieren. Zo helpt het inzicht te geven in de kracht en valkuilen van de huidige samenstelling van het team. Wij zullen alle deelnemers de Belbin 360 feedback laten volgen.

Deze test bestaat uit een zelfperceptievragenlijst en een aantal observatielijsten die worden ingevuld door de anderen, eventueel aangevuld met andere personen uit de omgeving van degene die wordt getest. Hierdoor wordt inzichtelijk hoe mensen zichzelf en elkaar in de samenwerking ervaren, en zet dat om in verschillende soorten teamrolrapportages en -beschrijvingen. 

STARTEN MET BELBIN

De eerste kennismaking met Belbin is het invullen van een online vragenlijst. Deze vragenlijst wordt ook ingevuld over de andere teamleden. Deze teamleden zullen op hun beurt de online vragenlijst ook over u invullen. Belangrijk om te realiseren is dat Belbin geen test is! Er zijn dus geen goede of foute antwoorden. Op basis van deze vragenlijst maken wij een Belbin Kandidaatrapport. Dit Belbin Kandidaatrapport is gebaseerd op jouw eigen waarneming en de waarneming van de andere teamleden.

belbin-logo

belbin-training

BELBIN TEAMROLLEN

 • Belbin-bedrijfsman

  Bedrijfsman

 • Belbin-brononderzoeker

  Brononderzoeker

 • belbin-plant

  Plant

 • Belbin-monitor

  Monitor

 • belbin-artikel

  Vormer

 • Belbin-voorzitter

  Voorzitter

 • Belbin-groepswerker

  Groepswerker

 • belbin-zorgdrager

  Zorgdrager

NA DE BELBIN TRAINING

We bieden naast de Belbin 360 feedback en in-company trainingen ook teamcoaching en individuele coaching. Dit helpt om de inzichten vanuit Belbin te vertalen en in te zetten in de praktijk.

BELBIN TRAININGEN EN WORKSHOPS

BAARD Advies zet Belbin in bij verschillende trainingen en workshops. Zo helpt Belbin bij o.a. teamontwikkeling, teamcoaching, teambuilding, persoonlijke ontwikkeling, leiderschapstrainingen en werving & selectie. Dit is slechts een kleine opsomming voor de toepassing van Belbin.

BELBIN: MEER INFORMATIE

Wil je weten hoe je Belbin kunt inzetten in de eigen organisatie? Laat gerust uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Of stuur ons een e-mail voor meer informatie

WAAROM BELBIN?

 • De Belbin methode helpt in de teamontwikkeling door van een groep individuen een team te maken dat voordeel kan hebben van elkaars kwaliteiten;

 • De Belbin methode is relationeel en zegt niet uitsluitend iets over een persoon, maar vooral ook over het functioneren binnen het team;

 • De Belbin methode richt zich op kwaliteiten, met andere woorden: er is geen slechte of verkeerde uitkomst van de test. Alle teamrollen hebben immers een bewezen doel en nut binnen een team;

 • De Belbin methode draagt bij aan begrip binnen een team voor het feit dat elk individu verschillend is.

 • De Belbin is een geweldige methode om inzichten te creëren en teamcoaching vorm te geven.

VOOR WIE?

Benieuwd wat BAARD Advies voor jou doen? Lees op onze website meer over wat we voor wie kunnen betekenen.