Feedback geven en ontvangen

Feedback helpt bij de persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van anderen. Toch is feedback geven en ontvangen voor veel mensen uit uitdaging.

Feedback geven kan voelen als het ‘aanspreken’ van collega’s op hun gedrag of handelen. Daarnaast is feedback, ook als dit in de vorm van een compliment is, vaak moeilijk om te ontvangen. Leer dan om zelf beter feedback te geven, waardoor de ander er iets aan heeft en leer zelf ook feedback beter te ontvangen, zodat het jou helpt om beter te functioneren.

STARTEN MET FEEBACK GEVEN EN ONTVANGEN

Voor we starten met de training of begeleiding over feedback geven en ontvangen starten we altijd met een uitgebreide intake. In deze intake worden er doelen vastgesteld en bepalen we hoe het traject er uit zal komen te zien. Door een goede intake kunnen we tevens bepalen welke instrumenten er ingezet gaan worden om feedback geven en ontvangen te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld een training of teamcoaching eventueel ondersteund door de Belbin of DISC zijn. Deze instrumenten helpen om inzicht te krijgen in elkaars gedrag, waardoor we inzichtelijk maken waarom bepaalde vormen van feedback een averechts effect kunnen hebben.

FEEDBACK GEVEN EN ONTVANGEN

  • Door aandacht te besteden aan het beter feedback te leren geven en ontvangen leer je collega’s aanspreken op gedrag en handelen.
  • Feedback geven en ontvangen helpt je bij de persoonlijk en teamontwikkeling.
  • Je leert hoe je de ontvangen feedback kan omzetten naar praktisch handelen.
  • Mocht de ontvanger van de feedback emotioneel reageren op de feedback, dan leer je hiermee om kunt gaan.

NA FEEDBACK GEVEN EN ONTVANGEN

We bieden na de begeleiding en/of training om het geven en ontvangen van feedback te verbeter ook individuele en teamcoaching. Dit helpt om de inzichten vanuit feedbackregels te vertalen en in te zetten voor de persoonlijke en teamontwikkeling.

FEEDBACK GEVEN EN ONTVANGEN: MEER INFORMATIE

Wilt u weten hoe u het geven en ontvangen van feedback kunt inzetten in de eigen organisatie? Laat gerust een bericht achter en wij nemen z.s.m. contact met u op.

Of stuur ons een e-mail voor meer informatie

VOOR WIE?

Benieuwd wat BAARD Advies voor jou doen? Lees op onze website meer over wat we voor wie kunnen betekenen.