TEAMCOACHING

Teamcoaching is erop gericht de samenwerking binnen het team (verder) te verbeteren. Hierdoor gaat het team als geheel beter presteren. Teamcoaching zetten wij met name in om..

Teams beter te laten functioneren

Meer inzicht te geven in elkaars voorkeuren

Conflicten boven tafel te krijgen en het team te laten werken aan een oplossing

Onderlinge irritaties inzichtelijk en bespreekbaar te maken

Door teamcoaching in te zetten als instrument gaat u uzelf, collega’s, leidinggevenden, partners en klanten beter begrijpen. Het helpt beter aan te sluiten op de behoeften van anderen, verschillen tussen mensen te waarderen en in te zetten en conflicten te voorkomen.

STARTEN MET TEAMCOACHING

De eerste kennismaking met teamcoaching is een uitgebreide intake. In deze intake gaan we gezamenlijk bepalen hoe het traject eruit zal komen te zien en welke doelen behaald moeten worden. Aan de hand van deze intake wordt tevens bepaald welke instrumenten de coaching zal gaan inzetten bij de teamcoaching.

Dit kunnen bijvoorbeeld de Belbin of DISC zijn. Deze instrumenten helpen om inzicht te krijgen in elkaars gedrag. Aan de hand van de intake wordt een concreet plan-van-aanpak geformuleerd en start de teamcoaching.

WAAROM TEAMCOACHING?

  • Teams beter te laten functioneren
  • Meer inzicht te geven in elkaars voorkeuren
  • Conflicten boven tafel te krijgen en het team te laten werken aan een oplossing
  • Onderlinge irritaties inzichtelijk en bespreekbaar te maken

NA TEAMCOACHING

We bieden naast de teamcoaching ook individuele coaching. Dit helpt om de inzichten vanuit de teamcoaching te vertalen en in te zetten voor de persoonlijke ontwikkeling.

MEER INFORMATIE

Wil je weten hoe je teamcoaching kunt inzetten in de eigen organisatie? Laat gerust je gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Of stuur ons een e-mail voor meer informatie

VOOR WIE

Benieuwd wat BAARD Advies voor jou doen? Lees op onze website meer over wat we voor wie kunnen betekenen.