HR Adviseurs

De inzetbaarheid en mobiliteit van werknemers vergroten is voor veel HR-adviseurs een belangrijke uitdaging. Het geeft vaak vanuit werknemers weerstand als zij aan hun inzetbaarheid en mobiliteit moeten werken.

Inzetbaarheid en mobiliteit

Hoe zorg je er nu voor dat ook deze werknemers hun inzetbaarheid en mobiliteit willen vergroten? En kan je inzetbaarheid en mobiliteit binnen de organisatie of daarbuiten inzichtelijk maken voor werknemers? En hoe kan het zijn dat iemand die altijd goed gefunctioneerd heeft en nu een nieuwe leidinggevende krijgt ineens niet meer functioneert? Heeft de werknemer eigenlijk nooit goed gefunctioneerd en komt dat door een nieuwe leidinggevende naar boven of is er iets anders aan de hand? En wat kan je als HR-adviseur met deze werknemer? BAARD Advies helpt jou inzichtelijk maken waarom werknemers zo reageren zoals ze reageren. Hierdoor is het eenvoudiger om de inzetbaarheid en mobiliteit van werknemers te vergroten of ze te plaatsen in een team waar zij wel goed in kunnen functioneren. Wij helpen daarnaast drempels verlagen waardoor werknemers net dat beetje zelfvertrouwen krijgen waardoor zij wel de stap durven wagen naar een andere functie binnen (of buiten) de organisatie.

Wij adviseren en begeleiden o.a. bij:

  • Het analyseren van het gedrag van werknemers, waardoor er een gericht plan opgesteld kan worden om de inzetbaarheid en mobiliteit van werknemers te vergroten;
  • Het voeren van ontwikkelingsgesprekken met werknemers, waardoor de drempel voor werknemers om zich in te zetten voor hun eigen inzetbaarheid en mobiliteit verlaagd wordt.

Beter functioneren

Het functioneren van werknemers hangt voor een groot deel af van de collega’s en leidinggevende. Hoe kan het immers zijn dat iemand die altijd goed gefunctioneerd heeft en nu een nieuwe leidinggevende krijgt ineens niet meer functioneert? Heeft de werknemer eigenlijk nooit goed gefunctioneerd en komt dat door een nieuwe leidinggevende naar boven of is er iets anders aan de hand? En wat kan je als HR-adviseur met deze werknemer? BAARD Advies helpt jou inzichtelijk maken waarom bij wijzigingen in een team individuele werknemers anders gaan functioneren.

Daarnaast helpen wij inzicht te geven in welk team deze werknemer wél goed kan functioneren. Zo wordt een werknemer van de zorg van de een, de held van de ander.

Wij adviseren en begeleiden o.a. bij:

  • Het analyseren van de rol van werknemers in de huidige teamsamenstelling, waardoor er een gericht plan opgesteld kan worden om het functioneren van de (individuele) werknemer(s) te verbeteren;
  • Het gericht inventariseren van de herplaatsmogelijkheden van de werknemer om de werknemer daar binnen de organisatie in te zetten waar deze tot zijn recht komt. Hierdoor hoeft de werknemer niet noodgedwongen de organisatie te verlaten, maar wordt er concreet gekeken naar een oplossing waar iedereen zich in kan vinden.

HR ADVISEURS: MEER INFORMATIE

Wil je weten hoe je onze diensten kunt inzetten in je eigen organisatie? Laat gerust je gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Of stuur ons een e-mail voor meer informatie

WAAROM BAARD ADVIES?

  • We zijn gericht op resultaat
  • Wij gebruiken verschillende erkende methodieken
  • Onze trainers, adviseurs en coaches zijn allemaal Belbin-geregistreerd en hebben een DISC®-certificering

VOOR WIE?

Benieuwd wat BAARD Advies voor jou doen? Lees op onze website meer over wat we voor wie kunnen betekenen.